Menu Restauracji KAPIAS

Ostat­nia aktu­al­iza­cja: Grudzień 2018
Menu może ulec zmi­anie w zależności od dnia tygodnia

Okre­sowo ser­wu­jemy potrawy z pro­duk­tów sezonowych (grzyby, dynie, gęś, potrawy świąteczne).

Wkładka menu Boże Nar­o­dze­nie 2018

Śni­ada­nia

(podawane do 11:30)

  • Zestaw śni­adan­iowy (pomi­dor, ogórek, ser, wędlina, jajko, masło, pieczywo)
  • Jajecznica z pieczywem
  • Omlet z pieczywem
  • Jajka sad­zone na boczku z pieczywem

Przys­tawki

  • Carpac­cio z polęd­wicy wołowej z pieczywem
  • Policzek wieprzowy w galare­cie z pieczywem

Zupy

  • Trady­cyjny rosół z wkładką mięsną
  • Krem z korzenia pietruszki
  • Żurek z jajkiem i pieczywem
  • Zupa cebu­lowa z grzanką

Dania główne

  • Pierś z gęsi, kasza pęczak, czer­wona kapusta
  • Stek z pol­skiej wołowiny, ziem­niak z gzikiem, szparagi, sos serowy/​sos pieprzowy
  • Filet z łososia, ryż jaśmi­nowy, fasolka szparagowa
  • Kot­let sch­abowy, ziem­niak opiekany, biała kapusta (sezonowa)
  • Pierś z kury, ryż biały i dziki, groszek
  • Noga z kaczki, kasza gryczana, burak pieczony
  • Penne z kur­cza­kiem, sus­zonym pomi­dorem i cukinią
  • Pierogi z mięsem, ruskie ( 8 szt.)

Dania dla dzieci

  • Zupa pomi­dorowa z ryżem
  • Nuggetsy z kur­czaka, fry­tki, sałatka z jogurtem

Sałatki

  • Sałatka Cezar (sałaty, kur­czak, parmezan, pomi­dor, sos, grzanka)
  • Sałatka Zielone Ogrody (sałaty, kapary, ogórek, sus­zony pomi­dor, cukinia, feta, pieczywo)

Ciasta

  • Tor­cik Ogrod­nika (tort bezowy z masą kajmakową)
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Strudel jabłkowy z sosem wanil­iowym i gałką lodów

Desery

  • Par­fait z chałwy z sosem wiśniowym
  • Panna cotta z sosem toffi
  • Lody z gorą­cymi mali­nami ( 3 gałki lodów, maliny na ciepło, bita śmietana)
  • Lody Ciepło– Zimno (3 gałki lodów, gorąca czeko­lada, bita śmi­etana, polewa)
  • Lody Smak Ogrodu (3 gałki lodów, owoce kiwi, bita śmi­etana, polewa)
  • Lody Truskawkowa Uczta (2 gałki lodów, mus truskawkowy, biszkopt, bita śmi­etana, czekolada)
  • Lody Słodka Rozkosz (3 gałki lodów, sos toffi, likier jajeczny, bita śmi­etana, ciasteczka maślane)
  • Pinokio ( 1 gałka lodów, lentilki, bita śmi­etana, polewa, wafelek)
  • Czeko­lada na gorąco z bitą śmietaną
  • Shake truskawkowy/​czeko­lad­owy
  • Kawa mrożona (z gałką loda i bitą śmietaną)
  • Mus truskawkowy

Napoje zimne

  • Cappy(250ml) pomarańczowy/​jabłkowy/​porzeczkowy/​grejpfrutowy/​multiwitamina/​pomi­dorowy
  • Coca-​Cola/​Coca-​Cola Zero/​Coca-​Cola Lime /​Fanta/​Sprite/​Kin­ley (250ml)
  • Woda Kro­pla Beskidu/​Kro­pla Delice (330ml) niegazowan/​gazowana
  • Fuzetea (250ml) cytrynowa /​brzoskwin­iowa
  • Burn (250ml)
  • Sok ze świeżych pomarańczy /​gre­jpfrutów
  • Sok ze świeżej marchwi

Napoje gorące

  • Herbata (czarna /​earl grey /​owocowa /​zielona)
  • Kawa Espresso (podawana z wodą Kro­pla Beskidu)
  • Kawa doppio Espresso (podawana z wodą Kro­pla Beskidu)
  • Kawa Czarna
  • Kawa Biała
  • Kawa Par­zona
  • Cap­puc­cino
  • Latte Mac­chi­ato

Wszys­tkie dania przy­go­towywane są ze świeżych i lokalnych produktów.