Sezon na Gęsinę 2017

miesiąc temu

Jak co roku Restau­racja Kapias uczest­niczy w akcji „Czas na gęs­inę”. W tym cza­sie w naszej restau­racji można skosz­tować niezwykłych przys­maków z najwyższej jakości gęsiny.

W tym roku z gęsi owsianej białej kołudzkiej będzie można spróbować:

Dla rozbudzenia apetytu:

  • pasztetu, smal­czyku, węd­zonki, żołąd­ków konfitowanych

Dwóch zup:

  • złotego bulionu z knelkami

  • oberiby na wywarze ze skrzydeł

Dań głównych:

  • uda z gęsi z ciecierzycą i burakiem

  • piersi z gęsi z piec­zonym ziem­ni­akiem i czer­woną kapustą

Dla kocha­ją­cych nasze ciasta i desery w tym okre­sie zapro­ponu­jemy dodatkowo mocno czeko­lad­owe brownie z pomarańczą oraz piec­zone jabłko z sosem rumowym.

Sezon na Gęś w Restau­racji Kapias trwa od 4 do 26 listopada. Zapraszamy – Restau­racja Kapias

Rez­erwacji dokonać można tele­fon­icznie pod numerem 667777081 lub mailowo: restauracja@kapias.pl

Zapraszamy serdecznie!