Menu Restauracji KAPIAS
Ostatnia aktualizacja: Grudzień 2018
Menu może ulec zmianie w zależności od dnia tygodnia
Okresowo serwujemy potrawy z produktów sezonowych (grzyby, dynie, gęś, potrawy świąteczne).
Wkładka menu Boże Narodzenie 2018
Śniadania
(podawane do 11:30)
- Zestaw śniadaniowy (pomidor, ogórek, ser, wędlina, jajko, masło, pieczywo)
- Jajecznica z pieczywem
- Omlet z pieczywem
- Jajka sadzone na boczku z pieczywem
Przystawki
- Carpaccio z polędwicy wołowej z pieczywem
- Policzek wieprzowy w galarecie z pieczywem
Zupy
- Tradycyjny rosół z wkładką mięsną
- Krem z korzenia pietruszki
- Żurek z jajkiem i pieczywem
- Zupa cebulowa z grzanką
Dania główne
- Pierś z gęsi, kasza pęczak, czerwona kapusta
- Stek z polskiej wołowiny, ziemniak z gzikiem, szparagi, sos serowy/sos pieprzowy
- Filet z łososia, ryż jaśminowy, fasolka szparagowa
- Kotlet schabowy, ziemniak opiekany, biała kapusta (sezonowa)
- Pierś z kury, ryż biały i dziki, groszek
- Noga z kaczki, kasza gryczana, burak pieczony
- Penne z kurczakiem, suszonym pomidorem i cukinią
- Pierogi z mięsem, ruskie ( 8 szt.)
Dania dla dzieci
- Zupa pomidorowa z ryżem
- Nuggetsy z kurczaka, frytki, sałatka z jogurtem
Sałatki
- Sałatka Cezar (sałaty, kurczak, parmezan, pomidor, sos, grzanka)
- Sałatka Zielone Ogrody (sałaty, kapary, ogórek, suszony pomidor, cukinia, feta, pieczywo)
Ciasta
- Torcik Ogrodnika (tort bezowy z masą kajmakową)
- Sernik z brzoskwiniami
- Strudel jabłkowy z sosem waniliowym i gałką lodów
Desery
- Parfait z chałwy z sosem wiśniowym
- Panna cotta z sosem toffi
- Lody z gorącymi malinami ( 3 gałki lodów, maliny na ciepło, bita śmietana)
- Lody Ciepło– Zimno (3 gałki lodów, gorąca czekolada, bita śmietana, polewa)
- Lody Smak Ogrodu (3 gałki lodów, owoce kiwi, bita śmietana, polewa)
- Lody Truskawkowa Uczta (2 gałki lodów, mus truskawkowy, biszkopt, bita śmietana, czekolada)
- Lody Słodka Rozkosz (3 gałki lodów, sos toffi, likier jajeczny, bita śmietana, ciasteczka maślane)
- Pinokio ( 1 gałka lodów, lentilki, bita śmietana, polewa, wafelek)
- Czekolada na gorąco z bitą śmietaną
- Shake truskawkowy/czekoladowy
- Kawa mrożona (z gałką loda i bitą śmietaną)
- Mus truskawkowy
Napoje zimne
- Cappy(250ml) pomarańczowy/jabłkowy/porzeczkowy/grejpfrutowy/multiwitamina/pomidorowy
- Coca-Cola/Coca-Cola Zero/Coca-Cola Lime /Fanta/Sprite/Kinley (250ml)
- Woda Kropla Beskidu/Kropla Delice (330ml) niegazowan/gazowana
- Fuzetea (250ml) cytrynowa /brzoskwiniowa
- Burn (250ml)
- Sok ze świeżych pomarańczy /grejpfrutów
- Sok ze świeżej marchwi
Napoje gorące
- Herbata (czarna /earl grey /owocowa /zielona)
- Kawa Espresso (podawana z wodą Kropla Beskidu)
- Kawa doppio Espresso (podawana z wodą Kropla Beskidu)
- Kawa Czarna
- Kawa Biała
- Kawa Parzona
- Cappuccino
- Latte Macchiato
Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych i lokalnych produktów.