Sezon na gęsinę 2019

3 tygodnie temu

Od 4 listopada w Restau­racji Kapias!

Po raz kole­jny Restau­racja Kapias uczest­niczy w akcji „Czas na gęs­inę”. W tym okre­sie w naszej restau­racji można skosz­tować niezwykłych przys­maków z najwyższej jakości gęsiny.

Zobacz: Wkładka do menu – Sezon na gęs­inę 2019

W tym roku z gęsi owsianej białej kołudzkiej będzie można spróbować zakąsek takich jak gotowane w tłuszczu żołądki, wątro­biany pasztet oraz delikatny smal­czyk. Propozy­cja dla zmarznię­tych to bursz­tynowy bulion podawany z lanym ciastem. Kuch­nia przy­go­tuje również długo wyczeki­wane przez wielu z naszych Gości piec­zone udo, któremu towarzyszyć będzie biała zas­mażana kapusta z naszej spiżarni.

Fani naszej gęsiny będą mogli spróbować również ele­mentu z piersi, kruche mięso ser­wowane będzie z zielonymi kluskami i czer­woną kapustą z żurawiną.

W kar­cie pojawią się także dodatkowe desery na czele z tortem czeko­lad­owo– advo­ca­towym z bezą orzechową.

Sezon na Gęś w Restau­racji Kapias trwa od 4 listopada.

Rez­erwacji dokonać można tele­fon­icznie pod numerem 667777081 lub oso­biś­cie w Restau­racji Kapias.

Serdecznie zapraszamy!