Sezon na Gęsinę 2018

tydzień temu

Od 4 do 25 listopada

Również w tym roku Restau­racja Kapias uczest­niczy w akcji „Czas na gęs­inę”. W tym cza­sie w naszej restau­racji można skosz­tować niezwykłych przys­maków z najwyższej jakości gęsiny. W tym roku z gęsi owsianej białej kołudzkiej będzie można spróbować:

Dla rozbudzenia apetytu:

  • pasztetu, smal­czyku, , żołąd­ków konfitowanych

Dwóch zup:

  • bulionu z lanym ciastem
  • oberiby na wywarze ze skrzydeł

Dań głównych:

  • uda z gęsi z ziem­ni­akiem piec­zonym i zas­mażanej kapusty
  • piersi z gęsi z zielonymi kluskami i czer­woną kapustą z żurawiną

Dla kocha­ją­cych nasze ciasta i desery w tym okre­sie zapro­ponu­jemy dodatkowo czeko­lad­owy tort oraz deser lodowy z piec­zonym jabłkiem!

Sezon na Gęś w Restau­racji Kapias trwa od 4 do 25 listopada.

Rez­erwacji dokonać można tele­fon­icznie pod numerem 667777081 lub mailowo: restauracja@kapias.pl

667777081

Zapraszamy!