Sezon na Gęsinę 2017
Jak co roku Restauracja Kapias uczestniczy w akcji „Czas na gęsinę”. W tym czasie w naszej restauracji można skosztować niezwykłych przysmaków z najwyższej jakości gęsiny.
W tym roku z gęsi owsianej białej kołudzkiej będzie można spróbować:
Dla rozbudzenia apetytu:
- pasztetu, smalczyku, wędzonki, żołądków konfitowanych
Dwóch zup:
złotego bulionu z knelkami
oberiby na wywarze ze skrzydeł
Dań głównych:
uda z gęsi z ciecierzycą i burakiem
piersi z gęsi z pieczonym ziemniakiem i czerwoną kapustą
Dla kochających nasze ciasta i desery w tym okresie zaproponujemy dodatkowo mocno czekoladowe brownie z pomarańczą oraz pieczone jabłko z sosem rumowym.
Sezon na Gęś w Restauracji Kapias trwa od 4 do 26 listopada. Zapraszamy – Restauracja Kapias
Rezerwacji dokonać można telefonicznie pod numerem 667777081 lub mailowo: restauracja@kapias.pl
Zapraszamy serdecznie!