Kuchnia góralska w Restauracji Kapias

7 lat temu

Nowe menu w Restau­racji Kapias od 14 stycznia.

Restau­racja Kapias przy­go­towała spec­jalną propozy­cję sezonowego menu.

Tym razem jest to kuch­nia góralska.

Oprócz trady­cyjnego menu, w menu góral­skim można znaleźć między innymi takie potrawy jak:

  • Kwaśnica beskidzka
  • Udziec jag­nięcy z kaszą pęczak i burakami
  • Golonko wieprzowe z kapustą zas­mażaną, ziem­ni­akami i cebulką
  • Śli­wki zapiekane z kruszonką

Szczegól­nie dużym powodze­niem cieszą się grzane piwo i grzane wino.

Przed nami w sezonie 2017 jeszcze:

  • Goût de France (menu fran­cuskie, w marcu)
  • Sezon na nowalijki
  • Grzy­bo­branie (jesienią)
  • Kolory Wrześ­nia
  • Sezon na Gęś

Zapraszamy serdecznie!

Sprawdź godziny otwarcia