Grzybobranie 2016 w Restauracji Kapias

8 lat temu

Nowe, jesi­enne menu Restau­racji Kapias od 8 października.

Od 8 do 30 Października Grzy­bo­branie w Restau­racji Kapias

Jesień to czas zbiorów i obfi­tości, ide­alny moment by cieszyć się sub­tel­nym smakiem leśnych grzy­bów i owoców. W sezonowym menu Grzy­bo­branie Restau­racja Kapias zaprasza Państwa na pyszne i staran­nie przyrząd­zone dania z grzy­bów leśnych.

Oprócz stałego menu, pro­ponu­jemy między innymi:

  • Krem z grzy­bów leśnych
  • Makaron pap­pardelle z borowikami i wieprzow­iną w sosie śmietanowym
  • Grzy­bowe „Kas­zotto” (kasza pęczak, grzyby leśné, boczek, por, rucola)
  • Polęd­wiczka wieprzowa z sosem grzybowym
  • z kopy­tkami i glazurowaną marchwią
  • Tarta gruszkowa ze śliwkami.

Wkładka menu Grzy­bo­branie 2016

Zapraszamy także na nad­chodzące wydarzenia:

  • Sezon na gęs­inę (527 listopada)
  • Kier­masz Bożonar­o­dzeniowy (19 listopada – 23 grudnia)
  • Spotkanie z Mikoła­jem (34 grudnia)